skaczące obroty w oI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • danielglx
    Classic
    • 2007
    • 23

skaczące obroty w oI

janusz_007, sopko 0,02 V to jak 0,02 promila - chyba przy takiej dawce jesteś jeszcze trzeźwy :diabelski_usmiech
  • LuKaS łomża
    Ambiente
    • 2006
    • 117

skaczące obroty w oI

ostatnio zauwazylem ze jak mam odpalone auto i stoie sobie to drgają mi obroty jak nie ruszam gazu delikatnie opadaja potem wracają do poprzedniego stanu. Czego to może być przyczyna i jakie powinny być obroty na postoju> silnik 1.8 20v agn 125km
    AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• EŁ
      L&K
      • 2004
      • 1168
      • Octavia III (5E3)
      • BJB 1.9 TDI PD 105 KM
      • CUPA 2.0 TDI CR RS 184 KM

przyczyn może być kilka....u mnie tak było np przez jakiś czas po odpięciu akumulatora..........

Komentarz

• bastek016
        Ambiente
        • 2005
        • 163

u mnie w silniku 1.6 mam juz 200 tys i musze co miesiąc czyścic przepustnice niestety coraz większymi krokami nadchodzi konieczność jej wymiany

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

LuKaS łomża, jezeli delikatnie, tak do wychwycenia tylko na obrotomierzu - to chyba tttm, natomiast jezeli bardziej, tzn np podczas jazdy na luzie faluja nawet 500-1000, to zacznij od czyszczenia przepustnicy.
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• LuKaS łomża
            Ambiente
            • 2006
            • 117

nie delikatnie podczas postoju podczas jazdy jest oki wsumie tez by sie moze przydało przepustnice przeczyszcić eh aku też miałem odłączany niedawno
            AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• orimp
              Classic
              • 2007
              • 18

u mnie zaczął się problem z obrotami przedwczoraj po wizycie w ASO...
              mówili mi coś że mam słaby akumulator, radzili podładować - czyścili przepustnicę, nie pomogło straszą jej wymianą 1700, mam przejechane 74 tys. km!!!

Komentarz

• jlupino
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 362

Jak miałes odłaczany aku to powinny sie najdalej po tygodniu uspokoic.U mnie bynajmniej tak było.
                Jaro

Komentarz

• b707
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 1272

Czasami wuny jest tez komputer który ma problem we współpracy z przepustnica. Miałem taki przypadek, reset kompa pomógł;] Co ciekawe w O1 zalecany jest reset kompa po kazdej ingerencji w przepusmice by wszystko dobrze współgrało.
                  pzdr
                  Adam

Komentarz

Pracuję...